Følelser på job: Vejledning og redskaber

Hent alle vejledninger og redskaber til 'Følelser på job' her.

Hent redskaberne her
Flip-flap 'Følelser'
Hent den her

Episode 1 - Professionel med følelser

Episode 1: Professionel med følelser

Følelser er Ikke sande eller falske Følelser er hverken rigtige eller forkerte og de er ikke mulige at parkere, men vi kan godt blive bedre til at regulere den adfærd, som er uhensigtsmæssig. Det kræver, at man kigger indad og observerer sin egen praksis og bliver opmærksom på, hvordan man reagerer på sine følelser.

Lederen sætter rammer Det er et fælles ansvar på arbejdspladsen at have blik for hinandens følelsesmæssige reaktioner. Her bliver det også ledelsens ansvar at sætte de rammer, der gør det muligt, at tale om de svære følelser. I den forbindelse er det også vigtigt at give sin leder feedback undervejs.

Tryghed er både en individuel og en fælles opgave Nogle følelser hører mere til i en privat sammenhæng og andre i en professionel, men det kan være svært at adskille det. At finde balancen kræver tryghed og åbenhed, så det er muligt at tage samtalen, hvilket er en individuel og kollektiv udviklingsopgave.

I episoden undersøger psykolog Berit Mus Christensen og psykolog Michael Danielsen, hvordan følelser kan håndteres i en professionel ramme. Der er blandt andet fokus på både ledelses- og medarbejderperspektivet i afsnittet, som også ser nærmere på vigtigheden i kontinuerligt at øve og arbejde med følelser på arbejdspladsen.

Berit Mus Christensen har sammen med en fagkollega skrevet bogen ”Med mig selv som redskab. Om at være professionel med følelser”. Bogen beskæftiger sig med, hvordan vi som fagpersoner – professionelt - forholder os til tanker og følelser. Berit yder supervision og udbyder kurser fra egen praksis.

Michael Danielsen er foredragsholder, rådgiver og ekspert i hvordan man forvalter følelsesmæssige krav i relations-arbejde – med særligt fokus og speciale i at undgå belastning og forråelse.

Alle podcastepisoderne er bygget op om en samtale og varer knap 30 minutter.

Følg podcasten

Vil du have alle episoder af podcasten automatisk? Klik på ikonerne for at vælge, hvor du vil følge podcasten.


Apple 
podcast
(iOS)

Google
podcast
(Android)

RSS

 

Spotify

 


Senest revideret den 15. marts 2022