Psykisk APV+

Publikationen henvender sig til alle, der har ansvar for at designe og drive APV-processen eller fungerer som rådgivere og hjælpere i sådanne processer.

Hent hæftet her
Materialer om APV

To skemaer til APV: Hent et simpelt kortlægningsskema og et simpelt processkema.

Aktiverende APV: Hæfte om APV med hovedfokus på hvad vi ønsker at opnå i fremtiden og hvordan vi kan opnå det vi ønsker. 

Leder-APV: Se metoder og skemaer til APV for ledere i hæftet Trivsel i lederrollen.

Psykisk APV+: Få mere ud af arbejdet med psykisk arbejdsmiljø.

Flip-flap 'Psykisk APV'
Hent den her
Del: - -

Knyt indsatsen tæt til kerneopgaven

Når en psykisk APV bliver direkte forbundet med arbejdspladsens hjerteblod - løsningen af kerneopgaven - får den både strategisk retning og giver mening i det daglige arbejde.

Systematisk dokumentation

Bostedet Blåkærgård arbejde systematisk med at dokumentere, hvordan beboerne har det, så den enkelte medarbejder ikke skal frygte at komme uforberedt ind til en beboer, der kan reagere voldsomt. Desuden har en række seminarer for hele personalet skabt fælles forståelse af kerneopgaven, som danner grundlag for udviklingen i både faglighed og arbejdsmiljø.

Apvplus Blåkærgård: På bostedet Blåkærgård kræver arbejdet med beboerne intens og løbende opmærksomhed. Derfor laver de APV flere gange om dagen.

 

 

 

Udviklingsdøgn i centralkøkkenet

I Centralkøkkenet på Vejle Sygehus  vendte en ny leder op og ned på kulturen ved at inddrage medarbejderne i at definere og nytænke kerneopgaven. På et udviklingsdøgn var de med til at formulere nye visioner og strategier for hele arbejdspladsens fremtid.

ApvplusVejle Sygehus: Et lederskifte gav nye boller på suppen i Centralkøkkenet på Vejle Sygehus. Hør Elly Sørensen og Lene Kirstine Bundgaard fortælle om anerkendelse, involvering og faglig udvikling.

 

 

Stiller skarpt på pædagogisk praksis

I vuggestuen Firkløveren viste det sig, at uklarhed om kerneopgaven gjorde det svært at skabe fælles fodslag. Derfor blev opfølgningen på en kritisk APV-kortlægning et forløb, hvor ansatte og ledelse sammen stillede skarpt på den pædagogiske praksis.

Læs mere om kerneopgaven og de tre eksempler:

08 Anbefaling1 knyt til kerneopg

 

Drømmerejsen

Læs materialet 'Drømmerejsen', som medarbejderne i Centralkøkkenet på Vejle Sygehus har anvendt til deres definition af kerneopgaven.

 

Hent 'Drømmerejsen' her

Senest revideret den 11. marts 2021